A tabella harmadik helyén az RKC!

Elsöprő győzelem! Hazai pályán fogadták városunk játékosai a Hőgyész SC csapatát. A bajnokság utolsó előtti meccsét játszotta az RKC, és a mostani volt az utolsó, amit itthon játszottak.

Ma délután 16:00-kor küzdött meg megymással az NBII-es férfi felnőtt kézilabda bajnokságában az RKC és a Hőgyészi SC. Dinamikus és lendületes játékot mutatott be a két csapat a küzdőtéren. Villámgyors hátra-előre-oldalpasszokkal mindkét csapat keményen borsot tört a másik orra alá, és gyakran szöktek meg a legfürgébb játékosok a labdával. Az első féliső elején olybá tűnt, hogy a Hőgyész csapata elhúz: az első 10 percben 4 gólos előnyre tettek szert. Csapatunk azonban erőt merített, és kis idő múltán sorozatban szerzett gólokat: az első 30 perc végére már 14-12-re vezetettek a nagyatádiak. Ettől megbátorodtak a hazaiak: a második félidőben még ennél is nagyobb előnyre tettek szert, és végül 31-23-ra megverték a Hőgyész SC-t. A legtöbb gólt Füle Csaba és Bojtor Dávid szerezték, fejenként 6-6 góllal gazdagítva a csapatot, ebből 3-at Dávid büntetőből szerzett. Takács László és Kozics Attila fejenként 5-5 gólt lőtt, Lebár Bence 4-et, Magyar Barnabás 3-at, Horváth Gergő pedig 2-őt. És persze a végeredmény alakulását Buzás Zoltán parádés védései is nagyban befolyásolták, hiszen nem egy idegen gólt akadályozott meg a kapuban. A mai szereplésével a csapat a tabella harmadik helyére lépett elő. Már csak az a kérdés, hogy a december 2-án az MK Pelikán-Siklós KC elleni meccsen sikerül-e megtartani az elegáns harmadik helyet? 

Kemény volt a küzdelem
Kemény volt a küzdelem

És persze ne felejtsük el, hogy a mai nap összesen 3 meccset bonyolítottak le a Városi Sportcsarnokban: a férfi ifjúsági csapat is a Hőgyész ellen játszott, nem is akárhogy! Ezen a meccsen is az RKC kerekedett felül, 29-26-ra (17-14) verték meg az idegen csapatot.

A mai utolsó utolsó meccset az NB I/B osztály női csapatai játszották 18:00-kor: az RKC csapott össze a Mohácsi TE 1888 ellen: itt, sajnos, alulmardtak a hazaiak. Igaz, nem adták olyan könnyen azt a győzelmet Mohácsnak, az első félidő végén még csak egy góllal maradtak le (11-12). A második félidőben viszont felpörögtek az események, és így a végeredmény 30:23 lett Mohácsnak. Jövő héten, szombaton a Kozármisleny SE csapatát fogadják a Nagyatádiak, ahol viszont még megmutathatják lányaink, mire is képes az RKC!

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás