A tabella második helyén áll az NFC

A múlt heti Balatonkeresztúri meccsel az NFC egy ponttal a Hetesi Vikár elé került, és ezzel a második helyen áll a tabellán. A Lellének viszont továbbra is behozhatatlan előnye van.

Ma délután a Kadarkút KSK csapatát fogadja hazai pályán az NFC. Jelenleg a tabella második helyén áll Nagyatád a megyei bajnokságban 53 ponttal, egy ponttal a Hetesi Vikár előtt.

– Március elején még 8 pontos hátrányunk volt a Vikárral szemben. Azóta viszont mi egyetlen meccset sem vesztettünk, ők viszont igen. És miután a hetesiek múlt héten Tab ellen elvesztették a meccset, ezzel eléjük kerültünk – magyarázta az NFC vezető edzője, Keszei Ferenc. – Eddig nagyon jól alakult a szezon: az elején rögtön legyőztük a Lellét, ami azóta sem sikerült senkinek. Viszont rögtön utána kikaptunk a Vasastól. Úgy látszik ez nálunk egyfajta rossz ómen: mindig, amikor megszerzünk egy nagyobb skalpot, utána egy vereséget is bekapunk. Azóta viszont mindig meggyőzően tudtunk nyerni minden meccsen, leszámítva a babócsai meccset, ami elég izgalmasan alakult. Bérdi József, a Babócsa edzője korábban a nagyatádiakat vezette, így valószínűleg sikerült őket ellenünk jól felspanolni. Nagyon komoly gólváltások történtek, hol mi vezettünk, hol ők, de végül az utolsó percekben sikerült megszereznünk a győztes gólt, és végül 4-3-ra felülkerekedtünk. Nagyon izgalmas és fordulatokkal teli mérkőzés volt.

Múlt héten pedig a Balatonkeresztúrral játszottunk, ami nekem külön élmény volt, ugyanis tavaly óta itt élek, és korábban itt voltam edző, is. Itt 3-0-ás győzelemmel abszolváltuk, és végül így kerültünk a második helyre a Tabellán, és jelenleg a Hetesi Vikár előtt állunk egy ponttal.

Két hete Csurgó ellen 2-0-ra nyertünk.
Két hete Csurgó ellen 2-0-ra nyertünk.

Ha előre nézek, akkor egyszerű a képlet – folytatta az edző –, ezt az egypontos előnyt meg kell tartani. Megpróbáljuk a hátralevő meccseket koncentrált módon lejátszani és megnyerni. Bajnokok már nem lehetünk. Papíron még nem, de gyakorlatilag már biztos, hogy a Lelle lesz a győztes, hiszen már behozhatatlan előnyük van. De éppen ezért nagy büszkeség számunkra, hogy mi voltunk az egyetlenek, akik megverték őket.

A ma délutáni meccsre bizakodva tekintünk. A csapatban majdnem mindenki egészséges, kivéve a Kolumbán, akinek volt egy elég komoly talpközépcsont-törése, most a héten kezdett először edzeni. Talán még a pályára tud lépni ebben a szezonban.

A mai ellenfél, a Kadarkút csapata eddig nem szerepelt túl jól, de legutóbb győzött a Magyaregres ellen, így talán kicsit bizakodóbb társasággal fogunk játszani. A sikerélmény mindig ad a csapatnak egy kis löketet, így azért nem bízzuk el magunkat.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás