A zöldbe bringáztak a nagyatádiak

A Két keréken Nagyatádon programsorozat soron következő állomása a Bringázz a zöldbe elnevezésű biciklitúra volt, amelynek keretében szombaton Kaszóba kerékpároztak a nagyatádiak.

A nagy hőség ellenére csaknem húsz nagyatádi választotta június 29-én, szombaton délután a Bringázz a zöldbe kerékpáros kezdeményezés első eseményét. A túra Nagyatádról, a Hunyadi utcából indult, majd Somogyszobon át Kaszóba érkeztek a résztvevők. Az erdőkkel és mezőkkel tarkított útvonalon a hőmérséklet is kellemesebb volt, mint a város bicikliútjainak aszfaltján, némi enyhet adott a vállalkozó szellemű biciklistáknak a tizenhét kilométeres távon, ám Kaszóba már fáradtan érkeztek meg. 

Itt a szervezők némi frissítővel igyekeztek a biciklisek közérzetén javítani, majd egy rövid pihenés után indultak vissza Nagyatádra. Végül harminnégy kilométert tekertek, és pihenővel együtt három óra alatt teljesítették a távot.

A Bringázz a zöldbe túra következő két állomásának egyikén a szervezők a családokra és a legkisebbekre is gondolnak, várhatóan a Szoborparkba tekerhetnek majd a nagyatádiak, ahol egy szalonnasütéssel egybekötött pihenőt követően pattanhatnak újra biciklire a gyermekek.

Nézzék meg a Bringázz a zöldbe képeit és videóját is, csatlakozzanak a Két keréken Nagyatádon programsorozathoz.

A program a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Nagyatád Város Önkormányzata az „Élhető Nagyatád – A városközpont és a Jókai lakótelep fenntartható és környezettudatos megújítása” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00094 azonosító számú projekt keretében valósult meg.

(Fotók, videó: Ormai Bálint)

Megosztás