Akár 30 mm csapadék is hullhat Nagyatádon

Heves zivatarokra, kiadós esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hét közepén még 24-26 fokot jósoltak a hétvégére, de a legújabb előrejelzés szerint örülhetnek annak is, ha elérjük a 20 fokot.

Kiadós esővel, széllel és zivatarokkal érkezik a hidegfront, ami már hajnaltájt eléri Nagyatád környékét. A legfrissebb előrejelzések szerint az éjszaka folyamán érkezik a csapadék, és úgy tűnik, hogy szakadatlan szakadni fog az eső szombaton. A meteorológiai szolgálat 30 milliméter vagy annál is több esőt jósol szombatra. Emellett megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül alakul.

Vasárnap esőből kevesebb lesz, de a szél viharossá fokozódik, ami a hőérzetet is befolyásolja. A hét utolsó napján napközben 17 fokot mutatnak majd a kültéri hőmérők Nagyatádon, és akár 60 km/h-es széllel is számolni kell.

A front elvonultával visszatér a nyárias, meleg idő, hétfőn már 26 Celsius fok lesz. A frontérzékenyeknek, fejfájósoknak egy fontos információ: vasárnap az Aranyszarvas gyógyszertár lesz az ügyeletes 8 és 12 óra között.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Megosztás