Ekkor lesz az őszi lomtalanítás Nagyatádon

Az előzőekhez hasonlóan a szolgáltató két ütemben végzi az őszi lomtalanítást Nagyatádon. Először a déli, majd az északi városrész kerül sorra.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint október 6-án, pénteken a déli, október 13-án, pénteken pedig az északi városrészekben lesz lomtalanítás Nagyatádon.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

Közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. Kérjük a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat – kéri a szolgáltató.

A kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében – írják.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, ólomakkumulátor, vegyszer)! A szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el hulladékot.

Fontos megjegyezni, hogy a családi házas ingatlanokról háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 köbméter) lomhulladékot szállítanak el.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll a szolgáltatónak módjában elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

Azt írják még, hogy a nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – TV, hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok, lakossági veszélyes hulladékok (festék, ólomakkumulátor, vegyszer), kárpit nélküli fa bútorok, illetve egyéb műanyag hulladékok (kerti szék, asztal, rekesz, láda, vödör, kaspó, gyermekjáték) leadására.

A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart!

Kérik, hogy a hulladékudvarba történő beszállítás előtt mindenképp tájékozódjon a leadható hulladékok teljes köréről és azok esetleges mennyiségi korlátozásairól, amely elérhető honlapunkon is. (http://viridis-pannonia.hu/hu/ceginformacio/kapcsolatok.html#hulladekudvarok)

A szabálytalan közterületi hulladék kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

Megosztás