Akár teltház is lehet a strandon

A Nagyatádi Fürdők igazgatója szerint teltház is lehet hétvégén, ha valóban annyira meleg lesz, mint azt jósolják. Idén nyáron a kezdeti hűvös idő kevés látogatót hozott. Ám később többször is megtelt a strand.

A Nagyatádi Fürdők igazgatója, Egyed Árpád az Atádhírnek elmondta, a nyár eleji időjárás ugyan borsot tört a strand vezetősége orra alá a hűvös és csapadékos napokkal, a múlt hónapban azonban látványosan emelkedett a látogatószám, és így a bevétel is. A június nem kecsegtetett valódi strandidővel, ez meglátszott a strandfürdő forgalmán is: a kedvezőtlen idő miatt kevesebben érkeztek a megszokottnál. Nagyjából július közepén köszöntött be az igazi nyári meleg. Ettől kezdve egyre többször 30°C fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Az igazgató szerint ennek köszönhetően többször volt teltház vagy ahhoz közeli forgalom.

A nyár első felében többször üresen maradt a strand
A nyár első felében többször üresen maradt a strand

A Kölcsönző Büfé üzemeltetője szerint is az első 1,5 hónap siralmasan alakult az idén. Előfordult, hogy egy héten csak 2 napon tudtak nyitva tartani. A legforgalmasabb hétvégéken azonban nem volt okuk panaszra. Tapasztalataik szerint a legtöbb vendég Nagykanizsáról, illetve Marcaliból érkezett. A külföldi látogatók közül kiemelkedően sok horvát nemzetiségűt szolgáltak ki, de megfordultak náluk németek is. A meleg napokon legjobban az üdítők, a jégkrémek fogytak, és nagyon sok jegeskávét adtak el.

Augusztus második felébe érve a meleg idő ellenére valamivel kevesebb látogatóra számít a fürdő vezetősége. A nyári szabadságok lejártak, korábban sötétedik, így kevesebben és rövidebb időre látogatnak ki a Városi Strandra. Ennek ellenére a fürdővezető szerint van esély arra, hogy a hosszú hétvégén megközelítsék a teltházat. Ehhez azonban mindenképpen szükség van a meteorológusok által jósolt standidőre.

Megosztás