Jönnek a szúnyoggyérítők

A levegőből fognak támadni és kémiailag. Most tényleg. Legalábbis ezt ígérik: méghozzá a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium. Hogy kik ők, és mikor lesz, arról majd később. Emlékezetes: legutóbb elmaradt az akció.

A hőségriadó mián/okán/arra hivatkozva. Reméljük, most aztán kőkeményen odacsapnak a szúnyogoknak. Egyébként a fantáziadús PMG Szúnyogkontroll Konzorcium név azt a céget takarja, amelyik országosan (Békéscsabától Sopronig) végzi a szúnyogirtást az állam megbízása és irányítása alapján.

Nos, most azt írták: „Nagyatádon a légi kémiai védekezés időpontja 2018. augusztus 23. napja, rossz idő esetén a tartaléknap  2018. augusztus 24-25. napja. A légi kémiai irtás a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában történik. A felhasználásra kerülő vegyszerek: Coratrin, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua- K-Othrin. A fenti készítmények a kijuttatott formában kizárólag rovarokra van (sic!) káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják. A készítmények méhekre veszélyesek, ezért kérem, hogy a méhészetekben a szükséges védőintézkedéseket tegyék meg!”

Isten óvja a méheket!

Megosztás