Aszfaltozzák az új parkolót és a kerékpárutat

A Széchenyi tér 25. mögött és a Szabadság utcában is készül a szilárd útburkolat. Mindkét uniós pályázat kivitelezője szeretné még az idén befejezni a munkálatokat.

A kerékpárút esetében ez a belterületi szakaszra vonatkozik. A Szabadság tér és utca mindkét oldalán a padkában lesz a kerékpárút, teljesen elválasztva a gyalogos forgalomtól, így végre irányhelyesen lehet majd ott is közlekedni. Az autóúttól a KRESZ által előírt sárga burkolatjel-festés fogja elhatárolni a biciklis sávot. A belterületen a Nagy Imre tér előtti szakasz  hiányos még, a kulturális központ előtt térköves lesz a kerékpáros átvezetés, és jelzőlámpát is kap majd. A Dózsa György utca nyugati oldalát is fölmarták már, ott a víznyelők átalakítása zajlik most. A Nagyatád keleti kivezető körforgalmától Ötvöskónyi belterületi határáig húzódó, 10 kilométer hosszú kerékpárút kiépítésére 577 millió forint európai uniós támogatást nyert a nagyatádi önkormányzat.

A Széchenyi tér 25. szám alatti egykori iskolaépület felújítása ugyancsak a tervezett ütemben halad. Jelenleg a belső burkolás és a homlokzatfestés van folyamatban, már aszfaltozzák mellette a nyolc közforgalmú parkolót, gyártják a kapukat, elkészült a kerítés, zajlik az udvar kialakítása. Hiányzik még a villanyszerelés és a belső nyílászárók cseréje. A város jellegzetes, 1902-ben készült épületének teljes korszerűsítése Nagyatád Zöld város programjának része, amire összesen 557 millió forint európai uniós forrást nyert pályázaton az önkormányzat. Ennek további eleme a Széchenyi park teljes növényrekonstrukciója – 145 előnevelt fát és 3 ezer cserjét ültetnek -, a II. világháborús emlékmű feliratainak és az ivókút kávájának a cseréje, valamint egy leülős, beszélgetős sétány létrehozása.

Megosztás