Átadták a T25 Művészeti Galériát és Közösségi Házat

A Széchenyi tér 25. számú, uniós forrásból teljesen felújított egykori iskolaépületben. A város napjának ünnepélyes alkalmából megnyitották a galéria kiállításait is. Videóval.

A megújult épületben több tárlat is helyet kapott. A művészeti galéria részben Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész, dr. Nagy Miklós fotóművész, Ország László festőművész, Varga Géza Ferenc szobrászművész és Polák Judit alkotásait mutatja be. Másrészt Mezey Mária Magdolna és Kraumann Erik festményei, valamint Frank Eszter kerámiái láthatók benne. Ugyancsak megtekinthetjük a galériában Durgó Tibor fotóit és Rumi Attila alkotásait.

A T25 helyet ad továbbá egy nyomdatörténeti kiállításnak, egyebek között egy tradicionális könyvkötő műhely tárgyi emlékeibe is bepillantást nyerhetünk. A Bertók-emlékszoba a Kossuth-díjas költő miliőjét és szellemi hagyatékát őrzi. Az egykori Nagyatádi Menekülttábornak állít emléket az eM Soós György fotóiból létrehozott tárlat. 

A szerencse fiának, nagyatádinak vallhatom magam – mondta a megnyitón ünnepi gondolataiban dr. Nagy Miklós. A fotóművész a város szülötteként itt járt iskolába, és kezdő orvosként itt dolgozott. Meghatódva idézte fel az 50-es, 60-as és 70-es évek városát, valamint a számára meghatározó élményeket nyújtó művészekkel és tanítókkal való találkozásait.

Itt most egy találkozás van: a múltunk van jelen a kiállításon, amit a jövőnek mutatunk meg, és ami sok évtizedig érték marad – szögezte le ünnepi beszédében Ormai István polgármester, aki valamennyi munkatársának és a kivitelezőknek is köszönetet mondott.

Az új művészeti galéria valamennyi tárlata ezen a héten ingyenesen megtekinthető 15 és 18 óra között.

Megosztás