Átépítik a Petőfi úti vasúti kereszteződést

Pályakorszerűsítést végez a MÁV a Nagyatád-Somogyszob vasútvonalon. Betonaljakra cserélik az elkorhadt talpfákat. A vasúttársaság az Atádhírnek azt mondta: áprilisban felújítják a bodvicai vasúti kereszteződést.

A Nagyatád–Somogyszob vonalon a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. 200 darab elhasználódott talpfát cserél vasbetonaljra március 20-ig.
Helyettük vasbetonaljakat helyeznek le a sínek alá. Egy-egy ilyen elem körülbelül 250 kiló. A felújítás mintegy 11 millió forintba kerül. A nagyatádi vasútállomástól Somogyszob irányába mintegy 500 méter hosszúságú pályaszakaszon végzik a korszerűsítést. A karbantartásnak köszönhetően a menetrendet stabilabban tudják tartani a vonatok. Így biztonságosabb és gördülékenyebb lesz a vonatközlekedés. Egyébként naponta 16 pár szerelvény közlekedik menetrend szerint a két település között.

A MÁV kommunikációs igazgatósága kérdésünkre azt is elmondta: a vasúttársaság Nagyatádon, a Petőfi úti (bodvicai) kereszteződés átépítését tervezi. Áprilisban betonelemes átjárót alakít majd ki ott. Ez biztonságosabb és komfortosabb átkelést fog biztosítani a gépjárműveknek.

 

Megosztás