Átköltözött az idősek otthona

A negyven gondozott tegnap foglalta el átmeneti helyét a kollégiumban. Az idősek otthonának épületét 200 millió forintos uniós pályázatnak köszönhetően felújítja az önkormányzat.

Az energetikai korszerűsítés legfontosabb eleme a fűtésrendszer: a drága és elavult konvektorok helyett geotermikus hő biztosítja majd a meleget, ahhoz pedig napelemek az áramot – mondta Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ (RSZSZK) igazgatója. – Ezenkívül kicserélik a nyílászárókat és az elektromos hálózatot, szigetelik az épületet és felújítják a vizesblokkokat.

Az átköltözés hétfőn kezdődött, akkor bútorokat, háztartási gépeket, textíliákat, élelmiszereket és az élelmezéshez kapcsolódó eszközöket szállítottak. A pakolásban az RSZSZK munkatársainak a NINESZ és a városgondnokság dolgozói segítettek. Ebben és az előkészületekben is részt vett több gondozott hozzátartozója, sőt, akadt, aki a költözés idejére haza is vitte a hozzátartozóját.

A gondozottjaink tegnap délelőtt még a társalgóban tévéztek, foglalkozáson vettek részt, pihentek, majd megebédeltek, eközben az ágyaikat és a személyes holmijukat átvittük az új helyre, utána pedig kisbusszal elszállítottuk őket a kollégiumba, a saját szobáikba – sorolta az igazgatónő.

Az átmeneti otthonukban kétágyas szobák várták a negyven gondozottat, mindegyikhez zuhanyzó és vécé is tartozik. Az RSZSZK 16 gondozója ott folytatja az idősek ellátását a Széchenyi téri épület korszerűsítésének a befejezéséig.

Megosztás