December 16-án részlegesen kinyit a csokonyavisontai fürdő

Ezt jelentették be pénteken délelőtt egy sajtótájékoztatón, ahol azt is elmondták: májusra teljes nyitást terveznek. Az ehhez szükséges forrásokról nem esett szó. Az új tulajdonosi kör nagyívű jövőképet festett fel.

Úgy tűnik, hogy véget ért a csokonyavisontai fürdő kálváriája, amiről már többször is beszámoltunk.

– Hatalmas tortúra után vagyunk, a különböző jogi problémákat követően úgy ülhetünk itt, azzal a reménységgel, hogy sikerült megmentenünk a csokonyavisontai fürdőt – mondta Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón. – Egészséges optimizmussal tekinthetünk a jövőbe, mégpedig azzal az optimizmussal, hogy a fürdő már megmenekült, a fürdő működőképes, és a fürdő új tulajdonosai olyan határozott jövőképpel rendelkeznek, ami a térség számára is egy perspektívát jelent. 

Jövő pénteken tehát részlegesen kinyit a fürdő. Ez azt jelenti, hogy a belső két medence és a szauna is működik, igénybe lehet venni a masszázst, valamint a gyógykezeléseket is el tudják kezdeni. 

– A gépészet egy részét lecseréltük, de a májusi teljes nyitásra szeretnénk az egészet lecserélni – ezt már Hajtó Péter mondta a tulajdonos képviseletében, aki felvázolta a fürdő jövőképét. – Több pillére helyezzük a működést, befektetünk a megújuló energiába, a sportba, a turizmusba és a gyógyászatba is.

Terveznek egy vízilabda edzőközpontot is, elmondása szeint ennek az alapjai már részben megvannak, és amiről január végén tájékoztatják a sajtót, de azt már most kiemelte, hogy májusban biztosan elindul. A távlati tervek között egy 100 fős idősek otthona is szerepel, ez 2024 májusára készülne el.

A részleges nyitással kapcsolatban elmondta: csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap lesz nyitva a fürdő, a többi napokon pedig a felújítási munkálatokat végzik.

 Arra a kérdésünkre, hogy milyen forrásokból biztosítják ezeket a fejlesztéseket, Hajtó Péter a következőket mondta: 

– Nem tudjuk ezt saját zsebből kifizetni, nem szeretnénk olyan képet festeni magunkról, ami nincsen. Természetesen külső forrásokat és támogatásokat szeretnénk igénybe venni. Akkor, amikor ezeket a külső forrásokat megkaptuk, amikor esetleg el tudjuk nyerni ezeket a támogatásokat, mert olyan portfóliót tudunk adni, amivel elnyerhetjük, akkor szívesen elmondom, hogy mit, hogyan terveztünk.

Hajtó Péter
Hajtó Péter

Egy biztos: a májusi teljes nyitáshoz mintegy 3-400 millió forintos fejlesztés kell, ahhoz, hogy a fürdő nemcsak, hogy elérje a korábbi színvonalát, hanem sokkal jobb legyen.

Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere reméli, hogy ez a pillanat egy rossznak a lezárása, és egy nagyon szép újnak a kezdete.

– Én jöttem be júliusban felmondani a dolgozóknak. Most örömmel látom, ahogy az akkor kényszerűségből elküldött emberek hetven százaléka már újra a fürdőben dolgozik – mondta a polgármester. 

Megosztás