Az atádi kókuszos szaloncukor lett az év legjobbja

Nagyatádon készül az ország legjobb kókuszos szaloncukra. A Chocoland Kft. már 12 éve foglalkozik édességgyártással, csúcsidőszakban napi 150 kg szaloncukrot gyártanak.

Az Év Szaloncukra versenyben 300 kóstoló 12 kategóriában zsűrizte a szaloncukrokat. Az ízek versenyében ért el első helyezést a kókuszos kategóriában az atádi szaloncukor.

– Minden magyarországi édességgyártó jelentkezhet erre a versenyre – mondta el Vajda Dániel Szilárd, a gyártó marketing menedzsere. – Az idei megmérettetésen 18 kókuszos ízből lett a legjobb a mi termékünk a pontozás alapján. Erre a díjra nagyon büszkék vagyunk!

A családi vállalkozás 2010 óta foglalkozik édességgyártással Nagyatádon. 2020-ban hozták létre a Forfino márkanevet, ami a formázott finomságok rövidítése.

– Prémium termékek gyártásához elengedhetetlen a kiváló minőségű alapanyagok használata, ami most kifizetődött ezzel a díjjal. Rendelkezünk IFS tanúsítvánnyal is, ami egy nagyon komoly német minőségbiztosítási rendszer, enélkül nem szállíthatnánk multinacionális cégeknek. Ráadásul 95 százaléknál is jobb eredményt értünk el a legutóbbi minősítésen, ami ebben a szakmában kifejezetten kiemelkedőnek számít.

Jellemzően nagykereskedőknek gyártanak, de az adventi időszakban a régióban több vásárra is kitelepül a cég, valamint a nagyatádi TESCO előterében is kaphatók a termékeik.

– Nagyatádon mindig készülünk valami meglepetéssel, a termékpalettában még nem szereplő szaloncukrainkat kóstolhatják meg a vásárlók, valamint kedvezőbb áron lehet Nagyatádon beszerezni ebben az időszakban az édességeinket. A nagyatádi óvodások pedig minden évben tőlünk kapják a csokimikulást.

A minőség mellett az árakra is próbálnak odafigyelni, hiszen nem ritka, hogy a boltokban akár 18 ezer forintba is kerül egy-egy ismertebb márka szaloncukra.

– Próbáljuk lent tartani az árakat, hogy mindenkinek legyen lehetősége karácsonykor megvásárolni a termékeinket – zárta a beszélgetést Vajda Dániel Szilárd.

forfino.hu
forfino.hu

 

Megosztás