Az ősz első versenyén tizenhat érmet szerzett a Nagyatádi Judo Club

Pécsett, a Misina Kupán álltak tatamira az atádi dzsúdósok egy regionális rangsorversenyen szombaton. Ez volt az ősz első megmérettetése.

Tizenhat fővel nevezett a PVSK Misina Kupára a Nagyatádi Judo Club, ami egyben az nyáriszünetet követő első verseny volt. Az eredményekből úgy tűnik, hogy rendkívül jól sikerült a felkészülés, ami nem is csoda, tekintve, hogy a legkisebbek kivételével a többiek a nyáron is heti kétszer edzettek, de a legkisebbek is egyszer.

A versenyről Botka Gábor, a klub egyik edzője elmondta: nemcsak a rutinosabb versenyzők, hanem a kezdők is nagyon jól szerepeltek, illetve beszélt arról is, hogy az ősz beköszöntével beindul a nagyüzem.

Szeptember legutolsó napján lesz a 10 évesek magyar kupája, illetve ugyanitt és ugyanekkor egy országos verseny is lesz, az a diák A korosztálynak. Október elsején serdülő és ifjúsági ORB lesz, ahol várhatóan Bálizs Balázs és Horváth Lilla fog indulni. Október hetedikén magyar bajnoki lesz Egerben a serdülő A korosztálynak, október tizennegyedikén pedig felnőtt első osztályú magyar bajnokság, ahol Csordás Klaudia indul atádi színekhez. A pécsihez hasonló regionális versenyt pedig október tizenötödikén rendeznek Zalaegerszegen.

A sportolók jelenleg a Kiszely utcai teremben edzenek, de amint hidegebbre fordult az idő a tavalyihoz hasonlóan, most is a turisztikai központ ad otthont az edzéseknek. Egyébként a klub hat éves kortól várja a jelentkezőket, az edzések minden héten szerdán és pénteken 17 óra és 18:30 között vannak.

Visszatérve Pécsre, az atádiak nyolc aranyat, két ezüstöt és hat bronzot szereztek, tételesen:

Diák „D” korosztály:

Aranyérmesek:

  • Lakos Brúnó, Somogyvári Zsombor, Nagy Zalán, Illés Gellért

Ezüstérmes:

  • Borsi Cintia

Bronzérmesek:

  • Kiss Lóránt, Kóródi Zalán, Szoboszlai Adrián, Gergely Natália

Diák „C” korosztály

Aranyérmes:

  • Szabó Menyhért (-42 kg)

Ezüstérmes:

  • Kóródi Marcell (-45 kg)

Diák „A” korosztály:

Aranyérmes:

  • Nagy Timót Ferenc (-60 kg), Horváth Ábel (-38 kg)

Serdülő korosztály:

Aranyérmes:

  • Bálizs Balázs (-81 kg)

Bronzérmes:

  • Horváth Lilla (+63 kg) illetve Nagy Timót Ferenc, aki ezen a versenyen felversenyzett ebbe a korosztályba.

(További képek itt.)

Megosztás