Az óvodások, iskolások között elvétve találni influenzást Nagyatádon

100 ezer lakosra vetítve 500 ember sem fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten Somogyban. Fokozatosan csökken az influenzások száma, az óvodákba, iskolákba is visszatértek a gyerekek.

Az elmúlt hetek tendenciáját követve a legutóbbi jelentés szerint tovább csökken az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a vármegyében. Az óvodákba, iskolákba is visszatértek a gyerekek. Korábban az óvodás gyerekek csaknem negyede beteg volt.

– Elvétve akad egy-egy beteg, de az a járványnak úgy tűnik, hogy vége – osztotta meg tapasztalatait az Atádhírrel Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője.

Hasonlóról számolt be Iváncsics Gyula is.

– Teljesen lecsengett a járvány, már nem okoz problémát az iskolában – ismertette a helyzetet a nagyatád általános iskolák főigazgatója.

1 hónappal ezelőtt még Somogy volt a második legfertőzöttebb vármegye az országban, azóta viszont egyre kevesebben keresik fel az orvosukat az influenzára jellemző tünetekkel. Míg február utolsó hetében 100 ezer lakosra vetítve ezernél is többen jelentkeztek az orvosi rendelőkben, most félszázan sem. 

– Szerencsére már csak egy-egy beteg van, aki influenzával keresi fel a rendelőt – mondta dr. Erdő Gabriella.

Ahogy arról már a hét elején beszámoltunk, a Nagyatádi Kórházban is feloldották a látogatási tilalmat, amit éppen a járvány miatt rendeltek el korábban.

Az előző hetekhez hasonlóan a 100 ezer azonos korcsoportba tartozó személyekre jutó betegek száma a 3‑5 évesek (1 197) és a 6-14 évesek (1 019) között volt a legmagasab – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ légúti figyelőszolgálata.

(A nyitókép illusztráció, fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás