Az újonc Kalocsával játszottak a nagyatádi sakkozók

A második fordulót rendezték meg az sakk NB2 Asztalos csoportjában. Az újonc Kalocsa látogatott Nagyatádra. A kulturális központ aulájában rendezett találkozón a papírforma érvényesült.

A második fordulót rendezték meg vasárnap az sakk NB2 Asztalos csoportjában. A rutinos nagyatádi csapat az újonc Kalocsa csapatát fogadta, akik listavezetőként érkezhettek Nagyatádra. A papírforma szerint a rutinos nagyatádiak győzelme volt várható, és ez nem is borult fel a mérkőzés alatt. Két gyors győzelemmel kezdett a nagyatádi csapat, majd egy döntetlen következett. Több táblán is jó állást sikerült kialakítania a hazaiaknak.

Végül pár játszma nem úgy alakult, ahogy eredetileg a játék képe mutatta, viszont így is nagyarányú, 8.5-3.5 hazai győzelem született. Ez az eredmény a vendégek részére nézve mindenképpen hízelgő. A nagyatádi csapat hátsó alakzata rendkívül eredményes napot zárt, hiszen az utolsó hat táblán nagyatádi győzelem született. A csapat első felében Molnár Aurél jr. nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A nagyatádi pontszerzők:

Győzött: Molnár Aurél jr. (4. tábla), Szijártó Attila (7.tábla), Szijártó András (8. tábla), Kondákor Márk (9. tábla), Bocska János (10. tábla), Szarka Regő (11. tábla), Györkös Krisztina (12. tábla)

Döntetlent ért el: Matko Ognjen (1. tábla), Máthé Gáspár (2. tábla), Horváth Attila (3. tábla)

A forduló többi eredménye:
Rácalmás-Királysakk – Marcali 7 – 5
Kaposvári Bástya SC – Bajai SSC 4.5 – 7.5
Decs 1990 – Komlói BSK 7 – 5
Kármin PSSE – Szentlőrinc 3.5 – 8.5

A bajnokság állása:
1. Sakk Egylet Nagyatád 15.5 pont
2. Decs 1990 14.5 pont
3. Bajai SSC 14.5 pont
4. Kalocsai SK 13 pont
5. Szentlőrinc 13 pont
6. Rácalmás-Királysakk 12 pont
7.Komlói BSK 11.5 pont
8. Kaposvári Bástya SE 10 pont
9. Marcali VSZSE 10 pont
10. Karmin PSSE 6 pont

Megosztás