Cirkuszi mutatványosoknak öltöztek a nagyatádi nyugdíjasok

Állatidomár, bohóc, kötéltáncos és bűvész is megfordult az Ezüstkorúak Nyugdíjas Klubjának farsangi programján. A klubban hagyománynak számít a maskarás mulatozás.

Kedd délután szervezte meg az Ezüstkorúak Nyugdíjas Klubja a hagyományos farsangi rendezvényüket. Amellett, hogy a klub tagjai mind maskarát öltöttek magukra, egy szórakoztató műsorral is készültek: idén a cirkuszi mutatványosoknak adták ki magukat.

A műsor keretében a porondmester sorra bejelentette a mutatványokat: a szereplők mind valamilyen cirkuszi attrakció paródiáját adták elő. Így például a kötéltáncos a padlóra ragasztott szigetelőszalagon egyensúlyozott „halált megvető bátorsággal, védőháló nélkül”. Az állatidomár eredménytelenül próbálta rábírni a macska-, unikornis- és tehénjelmezes „vadállatokat”, hogy szót fogadjanak. A cirkusz zsonglőre pedig lenyűgöző módon egy, sőt két labdát is tudott a levegőben tartani. A bűvész hosszú színes sálköteget varázsolt elő a feltűnően vastag ingujjából, majd megpróbálta eltüntetni a közönséget (a hangsúly a „próbálton” van). A porondon utolsóként Zoli bohóc lépett fel, aki Eötvös Gábor híres „Van másik!” produkciójához hasonlóan sorra húzta elő buggyos nadrágjából a hangszereket, miután társai folyton elvették azokat tőle.

A rendezvényen részt vett a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ igazgatója is, Ivókné Pintér Melinda – aki egyébként a klubhoz csatlakozni kívánó nyugdíjasnak öltözött be, méghozzá olyan ügyesen, hogy több percig nem is merték fel.

Többen kérdezgették, hol van a Melinda, miközben én csak üldögéltem a sarokban. Örülök, hogy a klub minden évben megtartja ezt a mulatságot itt a központ klubtermében. Nagyon jó hangulatban telt a délután, szeretik az idősek ezeket a programokat, aktívak benne, reméljük, hogy a jövőben is minél több ilyet fogunk együtt szervezni – mondta az igazgatónő.

A farsangi délután közös vacsorával zárult a Park Hotel Étteremben.

A farsangi mulatozás ma városi szinten is folytatódik: 17 órakor kezdődik a Nagyatádi Farsangi Karnevál a kulturális központban.

Megosztás