Sürgős levelet küldött a kormány

Felelőtlen ellenzékről írnak benne, amely katonákat küldene Ukrajnába. Ezt az oltásra regisztrált címemre kaptam, pár milliomod magammal együtt. A kormányunktól, amelynek külügyminiszterét nemrég kitüntették Moszkvában.

Erősen indult a ma reggel (is). Mert, emlékezhetünk, Putyin szerint „Orbán Viktor sokat elért a magyar-orosz kapcsolatokban”, továbbá az orosz agresszió vérzivataros napjaiban nem kevésbé kínos az sem, hogy Szijjártó Péter éppen néhány hete vehette át orosz kollégájától a Barátságért kitüntetést Moszkvában.

Azt meg, ugye, a hülye is tudja, hogy Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát. Miként egy jó reggelt, úgy köszönt be ezek után pontban 8.00 órakor ma egy levél a covidos e-mail-címemre – néhány milliónknak van ilyen idehaza –, amiben tisztelt honfitársként arról tájékoztat engem Magyarország Kormánya, hogy egyrészt aggódik Ukrajnáért, másrészt garantálja a magyar emberek biztonságát. És még:

„Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.”

Ezeket a mondatokat nehezen tudnám összekapcsolni a járványhelyzettel, valami mással sokkal inkább. Gyaníthatjuk, most tényleg van aggódni való. Ez a szomszédunkban kirobbant háború sokunkat ráébreszthet a valóságra.

Egyébként az ellenzék tegnap esti fővárosi megmozdulásán arról beszélt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, hogy most, „amikor emberek halnak meg, amikor 1945 óta először háborús konfliktus van Európában két szuverén ország közt”, a háborús helyzet sokkal fontosabb a kampánynál, végül a békéért imádkozott több ezer tüntetővel az orosz követség előtt.

Arra jutottam, tényleg roppant fontos a tájékoztatás.

Szijjártó Péter a kitüntetése kapcsán azt írta: büszke a kölcsönös együttműködésen alapuló bizalomra Moszkvával
Szijjártó Péter a kitüntetése kapcsán azt írta: büszke a kölcsönös együttműködésen alapuló bizalomra Moszkvával
A covidos címre küldött levél
A covidos címre küldött levél

Megosztás