Elhelyezték a kerékpáros jelzőlámpákat

A helyükre kerültek tegnap az épülő kerékpárút jelzőlámpái a Baross iskola és a kultúrház között. Néhány maradék szakasz aszfaltozása és egy kerékpársáv kijelölése után a festéssel zárulnak majd a munkálatok.

Az önkormányzat uniós pályázaton nyert 577 millió forintból építteti a Nagyatád-Ötvöskónyi közötti, több mint 10 km-es kerékpárutat. A városon belüli szakasza újabb mérföldkőhöz érkezett tegnap: helyükre kerültek a kerékpáros jelzőlámpák. A kultúrház és a Hotel Solár előtt nemrég elkészült a díszburkolattal fedett szakasz, a MOL-kúttól a Tesco gyalogos bejárójáig pedig kiszélesítettek a kerékpárutat.

Az aszfaltkeverő március közepi nyitása után a hátralévő szakaszokat aszfaltozzák majd. A Dózsa György utcában a gimnázium parkolóitól az Arany János utcáig kijelölt kerékpársáv lesz, ehhez előbb felmarják az aszfaltot, majd lefestik a nyomvonalat. Jelenleg alépítményi munkák zajlanak a kenyérgyártól a körforgalomig terjedő szakaszon, annak az aszfaltozása a külterületi részekkel együtt április elején várható.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás