Csaknem 100 milliós bevétel az önkormányzati vagyon hasznosításából

Nettó 99,6 millió forint bevétele származott Nagyatádnak az önkormányzati vagyon tavalyi hasznosításából. Ez csaknem 12 millióval több, mint a megelőző évi.

Kiszámítható és stabil a nagyatádi önkormányzat vagyonhasznosítása, hangzott el a legutóbbi testületi ülésen. Az önkormányzat vagyonával való gazdálkodásról minden évben számot kell adni. Ez a júniusi ülésen történt meg.

A városnak a bérbeadásból származott a legtöbb bevétele tavaly: összesen több mint 46 millió forint (üzlethelyiségek, terület és lakások bérlete). Több mint 33 millió forintot kapott az intézményei vagyonhasznosításából: a kulturális és sport központ, a fürdők helyiségeinek, valamint a vásárcsarnok üzleteinek bérbe adásából, a piactér helyjegyeiből és -foglalásaiból. Beépített ingatlan és telek eladásából pedig 20 millió forintot meghaladó bevétele lett az önkormányzatnak.

A képviselők számot vetettek azzal, hogy – jórészt a veszélyhelyzet miatt – az idei vagyonhasznosítási bevételek elmaradnak majd a korábbiaktól. Jó hír viszont, hogy befektetői érdeklődés van a Szabadság és a Szarvas utca sarkán lévő 6750 négyzetméteres beépítetlen területre. Mint azt már hírül adtuk, a Jysk és a Kik szándékozik egy-egy áruházat építtetni ott. A képviselők az ülésen kijelölték a területet értékesítésre, egyben meghatározták annak vételárát, ami összesen 54 millió forint.

Megosztás