Csaknem 90 kiló hal akadt horogra az éjszakai horgászversenyen

Az egész éjszakát átívelően reggel hatig tartott a megmérettetés. A Nagyatádi Horgász Egyesület szervezte versenyen 26 résztvevő igyekezett a legtöbb halat kifogni a Jóléti tóból.

A Nagyatádi Horgász Egyesület már évek óta minden évben megrendezi az éjszakai horgászversenyét. Idén a versenyzők hátrányára volt az alacsony vízszint, a tavaszi 150-160 cm helyett jelenleg most csak 80 cm mély a tó, a déli part még ennél is sekélyebb, így a versenyzők a tó közepétől sorakoztak fel a parton.

Szombat este negyed héttől lehetett regisztrálni a megmérettetésre, 8 órakor dobhatták be résztvevők az első csalétket. Két kategóriában lehetett nevezni: 21 fenekező és 5 úszós horgász indult a versenyen. Résztvevőként egy bot és egy horog volt engedélyezve.

Mivel a nap fél kilenckor már átbukott a horizonton, így a versenyzők csaknem 9 órát töltöttek sötétben. Csak a fogyó Hold adott némi fényt az éjszaka, fejlámpa és világítópatron segítségével tudtak a horgászok tájékozódni. Főleg pontyok és amurok akadtak horogra a verseny során.

Vasárnap reggel 6 óráig igyekeztek a résztvevők minél több halat fogni. A úlymérést követően rögtön meg is tartották az eredményhirdetést a fáradt horgászoknak.

Az eredmények:

Úszós kategória:
I. Bíró László 15470g
II. Hárs János 8440g
III. Zachariás János 6955g

Fenekező kategória:
I. Virgoncz Zoltán 24010g
II. Schreiner Gábor 17790g
III. Benke Levente 15390g

Megosztás