Csendesen érkezett a hidegfront

A beharangozott heves zivatarok szerencsére elkerültek minket. Éjszaka előfordult kisebb-nagyobb zápor, és dörgés is hallatszott, végül komolyabb vihar nem kerekedett városunk felett. Csaknem 20°C-ot esett a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma estére már eláll a most még kitartóan csepergő, kopogó eső. Ám a hőmérséklet várhatóan így sem igen emelkedik majd 20-21°C fölé. A hűvösebb időjárás végre enyhülést hozott azoknak, akiknek az elmúlt napok, hetek hősége már túl sokáig tartott. A nyár szerelmesei azonban pár napig búslakodhatnak: a hétvége nem igazán tartogat strandidőt a számukra. Szombaton és vasárnap bújkáló napsütés vár ránk. A minimum hőmérséklet 8-10°C körül alakul. Az esti órákban tehát érdemes elővenni a vékony kabátokat. A napozni vágyók helyett inkább a kirándulóknak kedveznek majd az égiek.

Pár fokos melegedésre majd csak a jövő hét közepétől számíthatunk. Az előrejelzés szerint szerdától 23-24°C körül alakul majd a hőmérséklet, így kánikulára a jövő héten sem kell számítani. Közepesen felhős és napos időszakok váltogatják majd egymást, és csupán elszórtan számíthatunk záporokra.

A nyár után áhítozóknak csak július elejére ígér ideális, 30°C feletti hőséget az Időkép. Meglehet, ennyire nem érdemes előre rohanni, olyan sok minden változhat még a következő héten…

A nyitókép illusztráció! (Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás