Csütörtökön lesz a légi szúnyogirtás

A gyérítést országszerte végző cég friss tájékoztatása szerint Nagyatádon július 5-én lesz a légi kémiai védekezés. Mégpedig a polgári napnyugtát megelőző másfél órában. A tartaléknap július 6-a és 7-e.

Nos, az első tájékoztatás szerint, mint az meg is írtuk, június 30-án lett volna a légi szúnyogirtás. Ezek szerint ez elmaradt. Egyébként akkor tartaléknapokként július 1-jét és 2-át jelölték meg. Ehhez képest most 5-én lesz. Nem tudjuk, miért. „Mégpedig a polgári napnyugtát megelőző másfél órában.” Bármit is jelentsen a polgári napnyugta. (Csak bízunk benne, hogy nincs például külön katonai. Szegény nap, hát hányszor menjen le egyetlen napon? Így is elég a dolga.)

Mire jó a Wikipédia, ugye, ha nem erre? Szóval, tessék, a polgári napnyugta/szürkület fogalma: 

„A hajnal utolsó és az alkonyat első szakasza; a Nap ilyenkor a látóhatár és ‒6° között tartózkodik. Nevét – némi áttétellel – onnan kapta, hogy ebben az időszakban felhőtlen időben jól lehet látni, és a szokásos tevékenységeinket végezhetjük, akár olvashatunk is. Az esti szürkület végén már be kell kapcsolni a világítást, és láthatóak a legfényesebb csillagok és bolygók. A horizont tisztán kivehető.”

Már csak az a kérdés, most végre tényleg lesz-e szúnyogirtás?

Megosztás