Kalandbarlang nyílt Patcán

A Katica Tanya legújabb játszóházában tucatnyi, 8 méter magas mászófal, kétpályás minibowling, egy modern trambulinpark és húszféle kreatív játék várja a látogatókat.

Évről-évre újabb játékelemekkel és bővülő szolgáltatási kínálattal várja vendégeit a Somogy megyei Patcán található Katica Tanya. A tavaly ősszel induló építkezés eredményeként már elérhető az új játszóház, a Kalandbarlang. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 190 millió forint volt, mely összeget fele-fele arányban használták fel az épületre, és a benne található eszközökre, játékokra. Legnagyobb attrakcióit egyértelműen a mászófalak jelentik: az 14, egyenként 8 méteres mászófalak különböző nehézségi fokokkal, és természetesen megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkeznek, így kicsik és nagyok is meghódíthatják a csúcsot. A Kalandbarlang a mászófalak mellett helyet ad még az új mini bowling pályának, az ugrószőnyegeknek, és megannyi kreativitást fejlesztő játéknak.

A Kalandbarlang megnyitásához kapcsolódóan a megújuló-energia rendszerek bővítése is szükségessé vált. Hiszen a Katica Tanya továbbra is szem előtt tartja, hogy teljes energiaellátását 100%-ban megújuló energiaforrásokból tudja fedezni. A beruházással a tanya napelemfarmja 20%-kal bővült, a 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az élményközpontnak.

Az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel nap mint nap aktívan tesznek a környezet megóvásáért. Így érhető el, hogy ha ellátogatunk a Katica Tanyára, kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk, mintha máshova mentünk volna, vagy akár otthon maradunk. 

A tulajdonosok amellett, hogy 100%-ban fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is szeretnék átadni. Ezen tevékenységük egyik sarokköve a „Fizess hulladékkal” program, melynek keretében a látogatók hulladékkal tudják fizetni a belépőjük egy részét! Azaz a hulladék és a szemét között immár pénzügyi különbség is van a Katica Tanyán. Hisznek az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz abban, hogy a gyerekeket játszva, a gyakorlatban kell tanítani. Évente több ezer gyermek vesz részt a környezettudatosságot népszerűsítő programokon. A rengeteg pozitív visszajelzés pedig újabb ösztönzést ad a tulajdonosoknak a további fejlődéshez.

A Tanya attrakcióinak száma immáron meghaladja a 100-at, mely játékok nagy része a belépőjeggyel használható. A nyár pedig még tartogat két meglepetést a vendégek számára. Az egyik újdonság a Big Air Bag lesz, melyben 10 méter magasból élhetjük át, milyen is a szabadesés. A másik meglepetés is elérhető lesz a nyár közepétől a Katica Tanyán.

 

Megosztás