December 4-ig lehet jelentkezni az Ady Endre középiskolába

A Kaposvári Szakképzési Centrum tájékoztatása szerint több intézményében követelmény az írásbeli felvételi, így az Ady Endre Technikum és Gimnáziumban is. Ezt január 23-án írhatják meg a jelentkezők.

Frissítés 2020. 11. 26-án:

Az Ady technikum és gimnázium igazgatója, Cseh Tamás kérésére a következő pontosítást közöljük a KSZC közleményéhez. „Csak a 6 osztályos gimnáziumi tagozatra jelentkezőknek kell központi felvételin részt venniük. A technikumi tagozatokra készülőknek nincs központi felvételi, őket a tanulmányi eredményeik alapján veszik fel. Ráadásul az ő jelentkezési határidejük majd csak februárban lesz.” 

Közeledik a középiskolai írásbeli felvételire való jelentkezés határideje. A Kaposvári Szakképzési Centrum iskolái által meghirdetett képzések közül ez többnél elvárás, ezért ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban majd ezek valamelyikére is beadja jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgán.

A technikumba készülő nyolcadikosoknak, illetve a hatosztályos gimnáziumot fontolgató alsóbb éveseknek december 4-ig kell az írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák valamelyikébe eljuttatniuk a jelentkezési lapot. Fontos mérlegelési szempont lehet az is, hogy a szakképzésben 2020-tól minden tanuló ösztöndíjat kap.

Január 23-án az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával több intézményben zajlik majd a megmérettetés: szervez központi írásbeli vizsgát például a nagyatádi Ady, az Eötvös, a Noszlopy, és a barcsi Dráva Völgye is. Minden évben az Oktatási Hivatal állítja össze a feladatsort, a felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatot kell megoldaniuk, ezzel tantárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. Nem a tárgyi tudáson van a hangsúly, elsősorban a kompetenciák, a készségek meglétét, fejlettségét szeretnék megmérni az összeállított feladatsorral az intézmények. Az írásbeli eredményéről a középiskolák február 8-ig értesítik a tanulókat, ezek ismeretében pedig a továbbtanulásra történő jelentkezési lapokat február 19-ig továbbítják az általános iskolák a középfokú oktatási intézményekbe.

Megosztás