Vádat emeltek a nagyatádi verekedő ellen

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat azzal a nagyatádi férfival szemben, aki a jogos védelem kereteit túllépve életveszélyes sérüléseket okozott a rá támadó férfinak.

Bár nem ő kezdeményezte a verekedést, ám ő fejezte azt be. Az esetről annak idején az Atádhír is beszámolt. Az ügy adatai szerint a 24 éves vádlott 2019 októberében egy ismerősével italozott egy nagyatádi sörözőben. A pultnál ivott a sértett is, aki zárórakor a pultos felszólítása ellenére sem akarta elhagyni az egységet. A vádlott ekkor erőteljesen rászólt. Az ittas sértett ennek hatására kiment a söröző elé, de ahelyett, hogy hazaindult volna, visszarohant az ivóba, majd ököllel arcon ütötte a pultnál álló vádlottat, aki a pultnak esett.

Ezt követően dulakodni kezdett a sértettel, melynek során mindketten a földre estek úgy, hogy a sértett beütötte a fejét, és további támadásra már nem volt képes. És bár a vádlott is észlelte ezt, ennek ellenére – a jogos védelem kereteit túllépve – legalább három alkalommal, nagy erővel ököllel arcon ütötte a magatehetetlenül földön fekvő másik férfit.

Ekkor avatkozott közbe a vádlott ismerőse, aki elvonta onnan a felindult férfit. A vádlott ezután megnyugodott, és miután észlelte, hogy a sértett nem mozdul, megkérte a pultost, hogy értesítse a mentőket. A verekedés következtében minden csupa vér lett a sörözőben.

A sértettnek a bántalmazás következtében – egyebek mellett – többszörös arccsonttörése keletkezett, valamint a gyógykezelése alatt légúti szövődmények is felléptek nála, mely olyan közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett, ami megfelelő orvosi kezelés nélkül a halálát okozhatta volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Megosztás