Ebösszeírás kezdődött Nagyatádon

A kutyatulajdonosok kötelesek az adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Legutóbb 519 ebtulajdonos 613 kutyát jelentett be a városban.

A törvény szerint legalább három évente köteles az önkormányzat ebösszeírást végezni, ami önbevallásos módszerrel történik. Ennek során a kutya tulajdonosa és tartója köteles az ebösszeírási adatlapot kitölteni, és az adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget állatvédelmi bírságot köteles fizetni.

A négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért az állattartó köteles a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni. Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezményeként az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján pénzbírság szabható ki.

Az ebösszeírási adatlap átvehető a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal (Nagyatád, Baross G. u. 9.) portáján, és innen letölthető. Az ügyintézés illetékmentes. Az adatlapot 2022. augusztus 5. napjáig kell a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal részére megküldeni akár postai úton, akár elektronikusan, akár személyesen, mégpedig úgy, hogy belehelyezik a hivatal portájának előterében lévő gyűjtőládába.

Legutóbb 2019. februárjában volt Nagyatádon ebösszeírás. Ekkor 519 ebtulajdonos 613 kutyát jelentett be.

Megosztás