Ébredezik a természet, nyílnak a hóvirágok az Ámor-erdőben

A közeledő tavasz csalhatatlan jele, ha nyílnak a hóvirágok. A nagyatádi kertekben, társasházak tövében már korábban fel lehet fedezni egy-egy nyíló tövet, most már az Ámor-erdőben is találni elvétve néhány szálat.

Hamarosan megérkezik a tavasz, igaz a HungaroMet szerint egy hűvösebb áprilisra hasonlított az idei február első fele, sőt a napi középhőmérséklet február 9-től 11-ig mindhárom napon meghaladta a korábbi maximumot, amely február első felében az elmúlt 124 évben előfordult.

Az Ámor-erdőben nyílnak a hóvirágok, a csupasz fák koronáján csiripelnek a madarak és az előrejelzések szerint a következő időszakban már az éjszakai hőmérséklet is elvétve süllyed fagypont alá. De nemcsak az hóvirágok nyílnak, hanem a Csillagszem udvarán is kivirágzott egy cserje, hirdetve a korán beköszöntő tavaszt.

A szikrázó napsütésben érdemes feltöltekezni egy kicsit a hosszú, hideg téli esték után. A hétvégén két nagyatádi csapat is pályára lép, a Nagyatádi FC folytatja a felkészülési mérkőzéseinek sorát, az NK Plitvica Selnik csapatát látják vendégül szombaton 15 órától a Mudin Imre Sportcentrumban. Ugyanezen a napon megkezdődnek a férfi kézilabda NB 2 tavaszi küzdelmei, a Nagyatádi RKC a Hőgyész gárdáját fogadja a sportcsarnokban 18 órai kezdettel.

Megosztás