Egész héten strandidő lesz, visszatért a nyár

Bár a reggelek már egy kicsit hűvösebbek, hőségriadóval sem kell számolni, de a következő két hétben visszatér a nyárias időjárás a térségünkbe. Augusztus 20-án kifogástalan idő lesz.

30 Celsius-fok körüli maximumokkal tért vissza a nyár az elmúlt időszak hűvösebb időjárása után, és az előrejelzések szerint egész héten hasonló időre kell számítani, ám úgy tűnik, hogy hőségriasztásra már nem számíthatunk, hisz a hűvösebb éjszakákat követően a reggeleken nehezebben melegszik fel a levegő, ahogy az augusztus közepén lenni szokott.

Éjszakánként nem lesz húsz foknál több, sőt jellemzően inkább 15-18 fok között alakul a hőmérséklet. Csapadékra sem kell számítani.

Augusztus 20-án, vasárnap napközben 33 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet Nagyatádon. Aznap reggel 9 órától a hagyományos augusztus 20-i rendezvénnyel kezdődik a nap Szent István király szobránál, ahol Ormai István mond ünnepi beszédet, az új kenyeret pedig Sándor László plébános áldja meg. A műsorban a Déryné Vándorszíntársulat is közreműködik, ezt követően pedig koszorúzással zárul az ünnepség.

10 órakor a Nagyatádi Kertbarátkör terménybemutató kiállítása kezdődik a sportcsarnokban, ahol várhatóan a tavalyinál jobb termésről számolnak majd be a gazdák.

A délutáni programok a rakodópartnál kezdődnek, 5 órakor a helyi fiatalokból álló zenekar, a Why Not? Koncertezik, őket pedig a Sosemvolt zenekar követi. Mindeközben kézműves vásározók egész sora várja az érdeklődőket érdekesebbnél érdekesebb portékával; a gyerekeknek játszóváros biztosítja a szórakozást, és a felnőttek sem maradnak vendéglátás nélkül.

A piactéri színpadon a The Blackbirds a The Beatles dalait adja elő, fél 9-kor pedig Zoltán Erika ad koncertet.

A tűzijáték fél 10-kor kezdődik.

Megosztás