Egészségmegőrzés minden nap

Az immunrendszerünk erősítése most talán fontosabb, mint valaha. Ám ezért tenni kell. Ehhez nyújt útmutatást a keleti medicina praktikáiból merítő, konkrét napi gyakorlatokat tartalmazó új sorozat a Nagyatádi VTV-ben.

Az Egészség Emporium című sorozat segít kiegyensúlyozni magunkat, egészségesebbé és tisztábbá válni testileg-lelkileg. Életviteli tanácsokat és könnyű, energetizáló gyakorlatokat tartalmaz. A család minden tagjának szól, aki élvezi, hogy legalább néhány percre magába mélyedhet, a szó legnemesebb értelmében önmagával foglalkozhat.

A műsor korosztályok szerint célozza meg a közönséget: a nyugdíjasoknak szóló 10, míg az egész családnak szóló 20 perces. A két műsorban szereplő gyakorlatok hossza és nehézségi szintje különböző. A készítők tervei szerint a műsor minden hónapban megújul, így az év 365 napján sugározható lesz. Hétfőtől vasárnapig minden nap két, a hét adott napjára készült epizódot vetít a Nagyatádi VTV: a nyugdíjasoknak délelőtt 9.00 órakor, a családnak pedig 17.40-kor.

Minden hónapban új elméleti résszel jelentkezik az Egészség Empórium, és minden évszakban más, az annak megfelelő gyakorlatokat tartalmaz majd a műsor: a nyugdíjasoknak rövidebb, kímélő mozgássort, míg a családnak egy valamivel hosszabb és nagyobb kihívást jelentő gyakorlatsort. (További részletek itt találhatók.)

Minden nap ugyanabban az időpontban, egy évszakon át hetente ugyanaz a hét gyakorlat ismétlődik, ezt szakmai szempontok indokolják. Így tehát egy színes, a gyakorláshoz megfelelő támpontot adó, informatív sorozatot láthatnak a nézők egész évben, naponta összesen 30 percben (délelőtt 10, este 20 percben). A sorozat 2021. február 1-jén, hétfőn indul a Nagyatádi VTV csatornáján.

Megosztás