Egy második hullám megtizedelné a vendéglátókat és a szállásadókat

A nagyatádi éttermek és hotelek közül is többen kénytelen lennének bezárni, ha újra korlátozásokat rendelnének el. Mai adásunkban a turizmust ért veszteségekről és annak újraindulásáról beszélgetünk vendégeinkkel.

2018-ban és 2019-ben rekordot döntött az idegenforgalom Nagyatádon, a koronavírus-járvány viszont kettétörte a felfelé tartó trendet. A turizmust és a vendéglátást sújtották legjobban a bevezetett korlátozások az elmúlt két hónapban. A nagyatádi szállodák is kénytelenek voltak bezárni az elmúlt hetekben, most viszont ismét lehetőség van a nyitásra: a korlátozások enyhítésével újra megindulhat a vendégforgalom. A városi strand is kinyitja kapuit a tervezett időben, most hétvégén. Viszont Nagyatád nagyobb rendezvényei, melyek  vendégeket vonzhatnának ide, augusztus végéig elmaradnak. Ezekről fogunk beszélgetni mai adásunk vendégeivel: Maróti Andreával, a Park Hotel vezetőjével; Kolics Tamással, a Nagyatádi Fürdők igazgatójával és Pünkösd Mártonnal, a Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület elnökével. 

Műsorunkat este 18:00-kor megtekinthetik a városi televízióban, illetve nem sokkal 18:00 után az Atádhíren és facebook oldalunkon. 

Megosztás