Egy teljes utánfutónyi ruhaadományt hozott a Bajor Veterán Szövetség

A nagyatádi harckocsizókkal évek óta jó barátságot ápoló német veteránok ma délben látogattak városunkba, és a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központnak adtak át ruhákat szétosztásra.

Több mint 20 éves kapcsolatot ápol a 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Körének a német Bajor Veterán Szövetséggel. Tagjaik rendszeresen látogatnak Nagyatádra, és már több alkalommal kisebb adománycsomagokat ajándékoztak a helybélieknek.

A covid-járvány fellángolása először látogatott el ismét Magyarországra az egyesület vezetője, Gerhart Sichert és felsége, Helga Sichert, egyenesen Ingolstadtból.

Helga és Gerhart Sichert
Helga és Gerhart Sichert

Gerhartról tudni kell, hogy ő az ingolstadti múzeum igazgatója, neki köszönhető, hogy a tursiztikai központban annyi vitrin van, az mind az ő felajánlása – mondta Hortobágyi Ferenc, a 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Körének elnöke. – Sok fegyvert is kaptunk tőlük a kiállításhoz. Sose jönnek üres kézzel, mindig hoznak ruhaadományokat, szépen rendezve, kimosva kivasalva.

A Sichert házaspár ezúttal egy egész utánfutónyi adománnyal jelent meg a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ udvarán. A felajánlások között akadnak felnőtt és gyermekruhák, valamint játékok is.

– Elsősorban a barátainktól és ismerőseinktől kaptuk a felajánlásokat, még ennél is több lett volna, de akkor már nem fért volna fel az utánfutóra – mondta Helga Sichert. – Örülünk, ha örömet tudunk szerezni a szükségben szenvedőknek.

A ruhákat a központ dolgozói a héten szortírozzák, jövő csütörtökön lesznek kiosztva.

A riuhaadományok mindig nagyon gyorsan el szoktak fogyni – mondta Ivókné Pintér Melinda, a szolgáltató központ igazgatója. – Kéthetente, csütörtökönként szoktunk tartani ruhaosztást, biztosan jó helyre fog kerülni ez a felajánlás is.

Megosztás