Éjfélig tartott a hagyományőrző családi nap Bodvicán

A hagyományoknak megfelelően október első hétvégéjén családi napot tartottak Bodvicán. A főzőversenyen kívül zenével, játékokkal, tánccal és szkanderversennyel várták a látogatókat.

A fő attrakció természetesen a főzőverseny volt. 12 csapat indult, csapatonként 15-20 fővel – mondta el a főszervező, Kiskó Katalin, aki egyben a helyi választókörzet képviselője. A helyszín a bodvicai kápolna mögötti játszótér és zöldövezet volt. – Szuper ételek készültek, mindegyik csapat győzelmet érdemelt volna.

Minden évben Cseh Judit virágüzlete biztosítja a zsűrisátor dekorációs elemeit. Idén sem volt ez másképp. A sátorban tanakodó zsűri – Sándor László plébánossal kiegészülve – végül a Zsemlemorzsa nevű formációt hozta ki győztesnek, akik zúzapörköltet készítettek, rusztikus házi galuskával. A többi csapat pörkölteket, levest, chilis babot főzött, de volt, aki hamburgert sütött.

A Csillagtanya Lovas Egyesület nem csak lovakat vitt a rendezvényre, hanem állatsimogatót is üzemeltetett a bodvicai templom mögötti zöldterületen.

A Claessens Group egy traktort, ajándékokat és kézműves sátrat is hozott az eseményre.

De nem csak ők, hanem Kabát Mária – aki minden évben lelkes résztvevője az eseménynek – is egy kézműves sátorral készült, ami annyira népszerű lett a gyerekek körében, hogy már délelőtt tízre elfogytak az egész napra tervezett eszközök, játékok.

A főzőverseny kóstolásán bevitt kalóriákat lemozoghatták a vendégek a délutáni zumba fitness előadáson, de táncra perdülhettek a Fürjecske Néptánc Egyesület fellépésén is.

A Nagyatádi Kötélugró Klub is tartott bemutatót. Ezután következett a szkanderverseny, amit végül nagy csatában Dávid Dániel nyert.

– Nagyon jól sikerült a rendezvény, éjfélkor mentek el az utolsó vendégek. Hálás vagyok mindenkinek, aki eljött, aki részt vett a szervezésben. Bízom benne, hogy jövőre is hasonlóan színvonalas rendezvényt tudunk majd tartani – értékelte a napot Kiskó Katalin.

Hangulatvideónk az eseményről:

(Videó: Röhrig Dániel)

Megosztás