Elállt az eső, mire elindult a mezőny a 34. eXtremeMan-en

Ma reggel fél nyolckor rajtolt el a 34. eXtremeMan Nagyatád egyéni sportolókból álló mezőnye a gyékényesi tó partján. A víz hőmérséklete melegebb volt, mint a levegőé.

A szabályok szerint 25 foknál hidegebb vízben használhatnak a versenyzők neoprén ruhát. Nos, a víz ennél két tized fokkal volt melegebb ma reggel Gyékényesen az utolsó hivatalos mérésnél, mielőtt a világbajnoki futam tucatnyi versenyzője megkezdte a úszást az idei nyár leghidegebb napján. (Emlékeztetőül: ők a 3800 méter úszást követően 20 kilométert kajakoznak, utána bicikliznek 92 kilométert, és félmaratonnal fejezik be a versenyt.)

Fél nyolc után egy perccel pedig a férfiak egyéni sportolókból álló mezőnye Ormai István jelzésére rajtolt el, hogy teljesítsék az összesen 226 kilométeres távot, amit 3,8 kilométeres úszással kezdtek. Az úszást elsőként Király Nándor, Varga Zoltán és Farkas Tibor teljesítették. Említésre méltó az, hogy az idei eXtremeMan-en Kiss János immár harmincadik alkalommal indult el. A nőket dr. Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke indította, akik között az abszolút esélyes, és tavalyi győztes Tomaschof Kata a negyedik helyen végzett az úszásban, elsőként pedig Gugán Zsófia jött ki a vízből.

A kora reggeli szakadó eső először szemerkélésbe váltott, majd elállt, de az előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy újabb adag csapadék érkezik Nagyatád környékére, ami jelentősen megnehezítheti a futók életét, illetve a nedves aszfalton a versenybiciklik vékony gumija jobban csúszik, szintúgy a fékek, és a pálya sok fordítója a nedves úton lassítja a versenyzőket.

(Fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás