Esőben szakította át a célszalagot a 34. eXtremeMan Nagyatád győztese

Még soha nem volt 50 év feletti győztese a nagyatádi eXtremeMan versenynek, egészen mostanáig. Havas Péter valamivel több mint 9 és fél óra alatt teljesítette a távot. Váltóban a Triatád csapata nyert.

A Mugenrace versenyzőjének, Havas Péternek az utolsó körében az eső újfent rákezdett, és akkor sem hagyott alább, amikor ráfordult a célegyenesre. A tapasztalt versenyző győzelme azonban nem volt veszélyben, 9 óra 31 perc és 17 másodperc alatt teljesítette a 3800 méter úszást, 180 km kerékpározást és 42,195 méter futást. 

Az Ensport színeiben Farkas Péter ért célba másodikként, harmadik helyezett pedig a korábban nagyatádi, most székesfehérvári Janota Zoltán a Family Tree-Triatlon SE Székesfehérvár versenyzőjeként.

A hölgyeknél a papírforma érvényesült, az előző évhez hasonlóan, most is az FTC sportolója, Tomaschof Kata szerezte meg az ironlady címet, akinek az utolsó körét egy felhőszakadás is nehezítette, és szinte percre pontosan akkor ért célba, mint tavaly. Akkor 10 óra 54 perc, most 10 óra 55 perc alatt lett a hölgyek mezőnyének első helyezettje. A második helyezett Varga Eszter, a Polythlon ETK versenyzője, a dobogó harmadik fokára pedig Gugán Zsófia és Lőkös Melinda állhatott. Mindketten a Mogyi SE Baja sportolói.

Somogyi világbajnokot is avattak ma délután, ugyanis a Q135 világbajnoki futamot, amit csupán tucatnyi versenyző vállalt (3800 méter úszás, 20 kilométer kajakozás, 92 kilométer biciklizés, félmaratoni futás), a kaposvári Dr. Csima Ferenc nyerte, méghozzá 6 óra 55 perc és 55 másodperc alatt teljesítette az egészen őrületes távot. Ugyanebben a kategóriában a nőknél a berlini Walter Susanne ért célba elsőként.

Váltóban a Triatád – Ifjú Szenyorok színeiben Kocsis Péter és Alsecz Gábor szerezte meg az első helyet, 9 óra 29 perces időeredménnyel.

A 34. eXtremeMan Nagyatád ünnepélyes díjkiosztója holnap délelőtt 10 órakor lesz a sportcsarnokban.

(Fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás