A héten elkészül a kerékpárút belvárosi szakasza

A lábodi körforgalomtól Ötvöskónyi belterületi határáig húzódik majd a több mint 10 kilométer hosszú kerékpárút. Ennek a 6 km-es, nagyatádi része ezen a héten elkészül. A teljes utat majd tavasszal adják át.

Uniós pályázati forrásból 577 millió forint támogatást nyert a nagyatádi önkormányzat a kerékpárút megépítésére. A kivitelezést a nagyatádi Novics Kft. és a budapesti Reaszfalt Kft. konzorciuma májusban kezdte.

Ma befejezik a Szabadság utcai rész aszfaltozását, így a lábodi körforgalomtól a Rinya-híd környékén, a Hunyadi utcán, a parkban és a Baross utcában lévő szakaszon át a körforgalomig, onnan pedig a Dózsa György utca végéig elkészül a teljes városi szakasz.

Még a héten elkészítjük a kultúrház környékén a díszburkolását, ez lesz az utolsó fázis városon belül, a nyomvonalakat már tavasszal festjük fel az időjárás miatt – mondta Novics Péter cégvezető. – A Nagyatád-Ötvöskónyi közötti több mint 4 km-es szakasz földmunkái a nyáron elkészültek, most az ágyazati rétegek beépítése történik, és várjuk, hogy szikkadjon, roskadjon az anyag. A konszolidációs időszak után, januártól következik a dolomit beépítése, kora tavasszal pedig az aszfaltozások.

A befejezés határideje 2022 márciusa, jövő tavasszal tehát már az új, több mint 10 km hosszú kerékpárúton haladhatunk. A kivitelező megköszönte a lakosság eddigi türelmét.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás