Elkelt négy játszótér, a betonból készült pingpongasztalokat felújítják

A fél évszázadnál is régebb óta működő Városszépítő Egyesület vállalása volt, hogy a Nagyatádon található tizenegy játszótér örökbefogadását koordinálja.

Ennek érdekében tegnap délután három órára várták a jelentkezőket a turisztikai központ udvarára. Előzetesen felmérték mind a tizenegy játszótér állapotát, listát készítettek, hogy mik azok a feladatokat, amiket el kell végezni ahhoz, hogy a nagyatádi és kivadári gyerekek jobb környezetben élhessék meg a gyerekkor önfeledtségét.

– Mint minden kezdeményezésnél, itt is voltak negatív hangok. Mindenki tudja, hogy az önkormányzatok forráshiánnyal küzdenek, a városgondnokságnál kevés az ember. Én úgy gondolom, hogy nekünk, akik itt élünk, és vannak gyerekeink, unokáink, igenis tennünk kell a közösségért, a városért – mondta Bagó László, a Városszépítő Egyesület elnöke.

Egyébként nagyrészt mázolásról, festésről, lazúrozásról van szó, a faszerkezetek öregedtek el, illetve a homokozók ülőkéi. Vannak olyan feladatok, amik ács- és asztalosmunkát igényelnek, de ezeknek az elvégzésére már jelentkezett segítő szándékú szakember.

– Mindent meg tudunk oldani, aki a munkáját tudja adni, annak is örülünk, az alapanyagok beszerzésében tudunk segíteni – fogalmazott Szakonyi Gábor alelnök.

Tegnap délután négy játszóteret már örökbe fogadtak, a Jókai és a Kápolna utcákban található játszóterek függőben vannak. Ráadásként az SGV Építész Kft. elvállalta azt is, hogy a Nagyatádon található betonból készült pingpongasztalokat felújítják, amelyik pedig nem felújítható, azt lebontják, elszállítják.

Az egyesületbe az elmúlt időszakban jelentkeztek fiatalok, és szívesen látják az újabb jelentkezőket is.

– A feladataink nagy része nem pénzkérdés, hanem szándék és jóakarat kérdése – fogalmazott az elnök.

Megosztás