Elkezdték a jánosmajori út építését

Tegnap kezdte a kivitelező az előkészítő munkálatokat. A több mint 3 km hosszú ún. kiserdei út korszerűsítésére a nagyatádi önkormányzat nyert támogatást európai uniós pályázaton.

Padkarendezéssel, kátyúzással és burkolattisztítással kezdődött a munka – tájékoztatott Nagy László, a kivitelezést végző Közút Építő és Szolgáltató Kft. igazgatója.

A külterületi földút helyén ún. makadám utat építenek 5 méter szélességben hengerelt dolomitból a megfelelő vízelvezetéssel és a padka felújításával. A korszerűsítésnek köszönhetően az út teherbírása megnövekszik. A zúzottköves pályaszerkezet a várostól a terület északi lakott részének a határáig húzódik majd. A 80 millió forintos beruházás befejezésének a határideje május vége.

Addig is biztosított lesz a közlekedés, ha eseti korlátozásra lesz szükség, vagyis a munkák teljes szélességében igénybe veszik az utat, akkor erről időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot – ígérte a marcali székhelyű vállalkozás vezetője.

A földút fejlesztésének köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá válik a külterületen lévő ingatlanok megközelíthetősége, ez hozzájárul a területen élők életminőségének javulásához. A stabil pályaszerkezetnek köszönhetően a mezőgazdasági területek is könnyebben elérhetővé válnak a környéken gazdálkodók számára.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás