Enyhe télben és abban bízik az NFC, hogy Amatőr Kupa-döntőt játszhat

Az őszi szezonban még gólt sem kapott az atádi csapat, hamarosan pedig újabb klubtörténelmet írnának a fiúk: bejutnának az Amatőr Kupa döntőjébe. Az egyesület azon izgul még, hogy anyagilag túlélje a rezsidrágulást.

Ezt a bajnoki évadot most már átvészeljük, de minden eddiginél feszesebb a költségvetésünk, és szorítunk azért, hogy enyhe tél legyen – foglalta össze a nem túl rózsás helyzetet Csendes Balázs. A  klub ügyvezetője kijelentette: ha az energiaárak nem mérséklődnek jelentősen, a tavasz végéig az egyesületek harmada becsődöl.

A klub addig összesen 9 millió forinttal hozzájárul a rezsidíjhoz, erről megegyezett az önkormányzattal. Ezzel a 235 négyzetméteres, zuhanyzókkal, mosdókkal ellátott öltözőépület teljes fűtés- és áramköltsége biztosított a bajnokság végéig.

Ez a 9 millió forint a költségvetésünk 10 százaléka. Ez a rezsidíj korábban csak 3,5 millió forint volt, ráadásul ezt megkaptuk az önkormányzattól támogatásként, vagyis ezzel az egy tétellel 12,5 milliós többletkiadásunk lett. Ezt tovább növeli a csapatok utaztatásainak a megnövekedett költsége, ez újabb, legalább 15 százalékos többletkiadás. Egyelőre annyit tudunk tenni, hogy november végén, az utolsó bajnoki meccsünk után lezárjuk az öltözőépületet, 6 hétig temperáló fűtés lesz csak. A felnőtt csapat január elején, az utánpótláscsapatok január végén kezdik el az edzéseket. Addig szeretnénk, hogy teremben edzhessünk, nem tudom, lesz-e rá lehetőségünk. Egyébként már egy éve számítani lehetett a mostanihoz hasonló nehézségekre, ezért egy meglehetősen feszes költségvetést készítettünk. Mi eddig is szorosan fogtuk a pénzt, de most még inkább – ismertette lényegretörően a helyzetet az ügyvezető.  

Még egy tényező vet árnyékot az egyesületre: hónapok óta hiába várják, hogy a gyártó szállítsa nekik a műfüvet, amely az új nagypályát fogja borítani. Egyébként a felnőtt csapat teljesítménye talán még soha nem adott okot ilyen bizakodásra.

Sem a kupában, sem a bajnokságban nem kaptunk még gólt – említette örömmel Csendes Balázs. – Mintegy 10 tétmeccsen rúgtunk vagy 40 gólt, és egyet sem kaptunk. Ez már az MLSZ-ben is felkeltette néhány szakember figyelmét, akik fölhívtak, mondtam nekik, hogy nálunk gyakorlatilag mindenki nagyatádi, a klub teljes egészében lokálpatrióta.

A Nagyatádi FC nemrég a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában, alig két hét múlva, október 19-én pedig a Monor csapatát fogadja. Ha győzni tudnak a nagyatádi fiúk, biztosan az Amatőr Kupa döntőjébe jutnának, amit mindig a két legmesszebb jutó amatőr csapat játszhat, és amit közvetít valamelyik országos sportcsatorna.

Taktikai megbeszélés az NFC öltözőjében 2021-ben. Fotó: Röhrig Dániel
Taktikai megbeszélés az NFC öltözőjében 2021-ben. Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás