Épületnek csapódott egy gyorshajtó a körforgalomnál

Lesodródott autójával az úttestről egy férfi Nagyatád határában, kidöntött egy lámpaoszlopot, majd átszakította a vaskerítést, és hatalmas csattanással az épület sarkának ütközött. A vezetőt kórházba szállították.

18:30 körül történt a baleset. A szemtanúk beszámolója szerint az illető Ötvöskónyi irányából érkezett. Nem sokkal a városhatárt jelölő tábla előtt megelőzött egy másik autót, és nagy sebességgel érkezett a körforgalomba, ahol nem tudta bevenni az ívet, és lesodródott az úttestről. Először az út szélén lévő lámpaoszlopnak ütközött, majd átszakította a vaskerítést, végül nekicsapódott a Merencsics Autó Kft. ügyfélfogadó épületének sarkába. A fal megrepedt, az ablak kitörött. A sofőr több percig eszméletlen volt.

Az autó megprördülve állt meg az autószervíz udvarán
Az autó megprördülve állt meg az autószerviz udvarán

Az épület másik pontjában tartózkodott a cég ügyvezetője, id. Merencsics Árpád. Mint mondta, többször kisodródtak már a kerítés mellé, de ilyenre még nem volt példa.

Itt dolgoztam hátul, aztán hallottam egy tompa puffanást, majd még egyet: az egyik az oszlop volt, másik a kerítés – mesélte az ügyvezető. – Meg utána egy hatalmas robbanás, ahogy nekiment az épület sarkának, azt hittem, hogy az egész fal kidőlt. Olyan három percig eszméletlen volt a sofőr, füstölt bent már minden, úgyhogy kivettük őt a kocsiból a többiekkel, akik megálltak a helyszínen. Az akkumulátort közben kiszedtük, és hívtuk a mentőket meg a rendőrséget. Aztán elvitték CT-re, hogy megnézzék, nincs-e nagyobb baj vele.

Törmelékdarabok robbantak ki a kocsiból, a fal behorpadt, az ablak betört
Törmelékdarabok robbantak ki a kocsiból, a fal behorpadt, az ablak betört

Az épület sarkában, éppen ott, ahová az autó becsapódott, egy biztonsági kamera is üzemelt, így a balesetet megörökítették, a felvételt már vissza is nézték. Merencsics úr elmondása szerint félelmetes, hogy mekkora sebességgel érkezett az autó, és mekkora erővel csapódott be. A felvételt egyelőre nem tudják a rendelkezésünkre bocsátani, amíg a rendőrség ki nem vizsgálta az ügyet. Értesüléseink szerint a sofőr ittas állapotban volt.

Nem ez volt az első eset, hogy kisodródtak a körforgalomból
Nem ez volt az első eset, hogy kisodródtak a körforgalomból

 

Megosztás