Eső zavarja meg a szeptemberi nyarat

Még pár napig kitart a nyári idő, majd szombaton, az őszi nap-éj egyenlőség napján esőre, szélre és zivatarokra számíthatunk, de utána megint emelkedik a hőmérséklet a térségben.

Szombaton megkezdődik a csillagászati ősz, amit az időjárás is hangsúlyozni fog, hisz aznapra zivatart, szelet és esőt jósolnak a meteorológusok Nagyatádra, de csütörtökön és pénteken még 28-29 Celsius-fokos nappali hőmérséklettel kell számolni, éjszaka pedig 15-18 fokig csökken a hőmérséklet, ám már ezen a két napon is előfordulhatnak záporok, illetve megélénkül, megerősödik a déli-délkeleti szél.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

A szombati hidegfrontot követően némileg melegebb nappalok várnak ránk, és úgy tűnik, hogy nyárias idővel és zavartalan napsütéssel búcsúzunk az első őszi hónaptól.

Egyes fák tartják magukat az évezredes ciklikussághoz, és sárgulnak a leveleik, ám a szokatlanul meleg idő miatt (ami úgy tűnik, hogy a következő években megszokottá válik) virágot hoztak a gyümölcsfák, sőt a Széchenyi parkban van olyan gesztenyefa, ami virágzik, ám az allergiásoknak jó hír, hogy csökken a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami azonban még így is jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Megosztás