„Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!”

Ezekkel a szavakkal próbált intézkedni egy magát ellenőrnek kiadó hetvenéves kaposvári férfi több kocsmában is, sőt, még megbízólevelet is gyártott magának, de nem volt meggyőző a színészi játéka. A rendőrök vitték el.

Egy hetvenéves kaposvári férfi magát revizornak kiadva próbált ingyen italhoz jutni egy italozóban, de számos kétely merült fel az ott dolgozókban az ellenőrzés valódiságával kapcsolatban. Pedig a férfi mindent megtett a siker érdekében, magát még egy „Ellenőr” feliratú jelvénnyel is igazolta, valamint nyomtatott egy megbízólevelet, amely szerint több, sok esetben már nem létező állami szerv is megbízást adott neki arra, hogy ellenőri tevékenységét végezze. Az irat szerint megbízta őt az ellenőrzési tevékenységgel a NAV, a nem létező gazdasági rendőrség, a megszűnt ÁNTSZ, illetve munkaügyi felügyelőség, ami szintúgy nem létezik, helyette foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok vannak. Vélhetően Szent Genesius, a színészek védőszentje is elfordította az arcát, amikor a férfi a „Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!” antréval kezdte meg az ellenőrzést.

Hitelességét nemcsak a színészi játék, az önmagának ellentmondó irat ásta alá, hanem a fellépése sem volt kifejezetten meggyőző, de legfőbb gond az volt, hogy évekkel korábban az ellenőrizni kívánt hely törzsvendégeként volt ismert.

Kitartására jellemző, hogy mindezek nem szegték kedvét, másnap ismét megjelent a italozónál, de akkor már a rendőrök elfogták, akik a ruházatának átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták, a rövid ellenőri karriert befutó hetvenéves férfit pedig a Kaposvári Rendőrkapitányságra állították elő. A rendőrségi adatgyűjtés során az is kiderült, hogy a férfi több vendéglátóhelyen is hasonló módon szeretett volna ingyen italhoz jutni.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hamis magánokirat felhasználása vétség miatt indított nyomozást ellene – írja a police.hu.

Fotók: police.hu
Fotók: police.hu

Megosztás