Ezért zár be a postabolt

Letisztult, átlátható, kényelmes és jól használható terekké alakulnak a postai ügyfélterek, illetve a folyamatosan csökkenő példányszámok miatt a továbbiakban eredményesen már nem tartható fenn a hírlapárusítás.

Ma reagált a Magyar Posta a postabolt bezárására. Válaszukban egyebek között azt írták, hogy a hírlapok (napilapok, magazinok stb.) példányszámának évek óta tartó csökkenése miatt ezek a tevékenység eredményesen nem tartható fenn, ezért szünteti meg a társaság országszerte folytatott értékesítést. 

Korábban egyébként a posta megszüntette a napilapok kézbesítését is, így tavaly nyár óta a lapok kiadóinak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy ezek az újságok eljussanak az előfizetőkhöz.

A válaszban leírták azt is, hogy állapotfelmérés és piacelemzést követően előfordulhat, hogy a postabolt épületét hasznosítják.

A teljes választ itt olvashatják:

A Magyar Posta célja, hogy az ország minden pontján magas minőségben biztosítsa szolgáltatásait.

A Posta alacsonyabb működési költségek mellett hatékonyabb, piacképesebb szolgáltatásportfóliót kíván fenntartani, a postai ügyfélterek pedig ehhez igazodva letisztult, átlátható, kényelmes és jól használható terekké alakulnak.

A hírlapok (napilapok, magazinok stb.) példányszámának évek óta tartó csökkenése miatt ezek a tevékenység eredményesen nem tartható fenn, ezért szünteti meg a társaság országszerte folytatott értékesítést.

Hangsúlyozzuk azonban, hogy a változás a magazinok, színeslapok postai előfizetésesét és azok kézbesítését nem érinti és ebben a társaság nem tervez változást. A hírlapok előfizetésére mind a postákon, mind a Magyar Posta webshopjában továbbra is lehetőség van. Részletes tájékoztató itt található: https://www.posta.hu/ujsag_elofizetes/belfoldi_lapok_elofizetese

Nagyatádon idén januárban költözött be a postabolti munkahely a különálló épületből, ami jelenleg üres. A postabolti munkahely nem a munkahelyek sorában, hanem az ügyféltérben, különálló munkahelyként került kialakításra.

Az érintett ingatlanok további hasznosítása a hasznosítási lehetőségek feltárása azok állapotfelmérése és a lehetséges igények piacelemzését követően kezdődhet meg.

Megosztás