Fiatalok pályázhatnak egy önkormányzati bérlakásra

A „Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon” pályázat keretein belül a Baross Gábor utcában hirdetett meg az önkormányzat egy 3 szobás, felújított, teljesen berendezett bérlakást.

Nagyatád Város Önkormányzata a „Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon” című, EFOP-1.2.11-16-2017-00034 projekt keretében „Önkormányzati lakáspályázat fiataloknak” címmel pályázatot hirdet a projekt keretében felújított és teljes körűen berendezett önkormányzati bérlakás lakhatására. 

A pályázatra 18-33 év közötti fiatalok jelentkezhetnek.

A lakást az önkormányzat többek között az alábbi feltételek szerint hasznosítja:

  • A házas, vagy élettársával együtt élő költöző legfeljebb 24 hónapon keresztül lehet lakója a projekt keretében felújított és berendezett ingatlannak.
  • A támogatásban részesült bérlőnek a lakhatásért nem kell lakbért fizetnie, csak az általa használt bérlemény rezsiköltségének megfizetésére köteles.
  • A lakhatási támogatás igénybevételének feltétele, hogy a beköltöző pár, illetve család esetében legalább az egyik fél Nagyatádon foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzen.

A további feltételeket a részletes pályázati kiírás tartalmazza. A pályázathoz csatolandó dokumentumok listája megtalálható a város weboldalán.

A pályázatok benyújtására 2022. december 16-tól 2023. január 13-ig postai úton, ajánlott levélben van lehetőség.

Postacím:

Nagyatád Város Önkormányzat
7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: depositphotos.com)

Megosztás