Földi szúnyoggyérítés lesz Nagyatádon

Az állam által megbízott cég földi szúnyoggyérítést végez Nagyatádon a következő hét elején. Felhívják a figyelmet: a kijuttatott készítmény a méhekre veszélyes, ezért a méhészetekben tegyék meg a védőintézkedéseket.

A Szerocor Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez június 5-én, jövő héten hétfőn. Rossz idő esetén a tartaléknapok június 6-7.

A földi kémiai irtás a napnyugtát követő időszakban történik. A felhasználandó vegyszerek: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. Ez a készítmény a kijuttatott formában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes, a környezetet sem károsítja, hatóanyaga pedig néhány órán belül lebomlik – írják.

A készítmény a méhekre veszélyes, ezért azt kérik, hogy a méhészetekben a szükséges védőintézkedéseket tegyék meg.

Azt írják még, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni, továbbá a kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni, illetve a kezelést végző gépkocsi közelében tilos tartózkodni. 

Egyéb információkkal a 0662/438-239-es telefonszámon szolgálnak.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás