Forralt bor, zsíros kenyér, jó hangulat

Csaknem harminc borral neveztek a versenyzők a vasárnap megrendezett forraltbor-főző versenyre. A legjobbakat díjazták, de azoknak sem lehet oka panaszra, akik nem értek el helyezést.

Németh Csaba képviselő, az önkormányzat és a Prológ Nagyatád Alapítvány szervezte, az NKSK munkatársai segédkeztek, valamint Városgondnokság udvara adott otthon a hagyományosan januárban megrendezett forraltbor-főző versenynek, amire két kategóriában nevezhettek a versenyzők, fehér- és vörösbort főzhettek a magukat megmérettetni vágyó borforralók.

Ennek megfelelően a fahéj, a csillagánizs és a szegfűszeg illata lengte be az udvart. Lehetett hozni otthon elkészített nedűt, de a helyszínen is forralhatta a bort, aki akarta, ehhez rezsót, gázpalackot, padokat és sátrat is biztosítottak a szervezők, akik a legkisebbekről sem feledkeztek meg, nekik forró teával kedveskedtek, de nem maradt el a lilahagymás zsíroskenyér sem. Ezen felül, aki szerette volna, akár szalonnát is süthetett a tábortűznél.

Ahogy ment le a nap, úgy fordult egyre hűvösebbre az idő, de a borforralók nemcsak a zsűrinek, hanem a vendégeknek is kínáltak a forralt borból, emiatt kiváló társasági esemény kerekedett a délutánból, hisz a borfőzők egymást látták el jótanácsokkal, valamint a vendégek is kifejthették a véleményüket kóstolás közben.

A zsűrinek – Ormai István, dr. Turi Dénes, Horváth László – nem volt könnyű dolga, egyfelől azért, mert 28 (13 fehér és 15 vörös) forraltbort kóstoltak meg, másfelől pedig a főzetek mindegyike jól sikerült. Ennek ellenére győztest kellett hirdetni.

A fehérbor kategória helyezettjei:

  1. Butor Zsanett és Kiss Kinga
  2. Butor Zsanett és Kiss Kinga
  3. Ötvösi BorÁszok

Különdíjat Pauska Mária forraltbora kapott.

A vörösbor kategória helyezettjei:

  1. Nők Nagyatádért Egyesület
  2. Bódis Sándor
  3. Kocsis Ágnes

Különdíjat ebben a kategóriában Butor Sándor kapott.

Megosztás