Idén is csatlakoztak a nagyatádiak a Rákellenes Világsétához

A projekt egyetlen ember ötletével kezdődött, mára pedig a világ minden táján megtartják a sétát, Ausztráliától az Egyesület Államokig. Idén a hideg ellenére is tizenhárman vettek részt a nagyatádi eseményen.

A Rákellenes Világsétához (World Cancer Walk) már negyedszer csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga, így a nagyatádi alapszervezet is, akik évközben is számos rendezvénnyel, összejövetellel igyekeznek felhívni a figyelmet elsősorban a szűrések fontosságára városunkban.

A sétán bárki – aki együttérzését szeretné kifejezni egy daganatos hozzátartozójával, ismerősével kapcsolatban – részt vehet. A világ minden táján ugyanígy tesznek, a városokat időzónák szerint osztják be, így pedig gyakorlatilag az egész bolygón 24 órán sétálnak a nemes cél érdekében a résztvevők.

Nagyatádon tizenhárom ember vett részt az eseményen, igaz, viszonylag hideg volt az idő. Egyébként a világban 290 város csatlakozott ebben az évben, ezeken a helyeken összesen 2 és félezer ember sétált.

Zslebics Edit, a szervezet helyi vezetője a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet, hisz a ráknál a megelőzés a legfontosabb.

Mostanság, amikor szinte nincs olyan tágabb családi kör, ahol ne fordulna rákos megbetegedés, illetve, amikor már a fiatalabb korosztály is veszélyeztettnek számít (30 év alatt mintegy 80 százalékkal megnőtt az 50 év alattiak körében előforduló rákos megbetegedések aránya), a fenti gondolatnál aligha lehetne relevánsabbat megfogalmazni a betegséggel kapcsolatban.

Megosztás