Főtáblára került a kupában az NFC

Bár a Marcalitól kikapott, két győztes mérkőzést követően a Magyar Kupa főtáblájára került a Nagyatádi FC. A selejtezőkben egyetlen meccset sem játszhattak hazai pályán.

Ugyan a marcali vendégjátékukon kétgólos vereséget szenvedtek a következő szezon kupakiírásának megyei selejtezőjén, ám a sajátos lebonyolítási rendszernek köszönhetően (öt somogyi csapat juthat főtáblára) az NFC további két selejtezőmérkőzést játszhatott. A selejtezősorozat minden mérkőzését idegenben volt kénytelen lejátszani az atádi csapat.

– Két csapat esetében, ha azonos osztályban játszanak, akkor az első fordulóban sorsolni kell, hogy ki lesz a pályaválasztó, majd a második fordulóban a szabályok szerint, ha az előző fordulóban egy csapat idegenben játszott, akkor a következő mérkőzését hazai pályán játszhatja le. Az Öreglak a harmadik fordulóban otthon lépett pályára, a Nagyatád idegenben, mégis Öreglakra kellett utaznunk. Nincs még egy olyan csapat Somogyban, aki az összes selejtezőjét idegenben játszotta volna le – mondta el Csendes Balázs, az NFC ügyvezetője.

Mindenesetre ilyen feltételek mentén is sikerült kiharcolnia a nagyatádiaknak azt, hogy a MOL Magyar Kupa főtáblájára kerüljenek. Elsőként az Öreglak otthonában rúgtak kilenc gólt, majd a megyei másodosztály bajnokához látogattak, ahol hét gólt szereztek.

MOL Magyar Kupa selejtezők:

Sportegyesület Juta – Nagyatádi FC 0:1
Marcali VFC – Nagyatádi FC 2:0
Öreglak MEDOSZ SE – Nagyatádi FC 2:9
Mezőcsokonya SE – Nagyatádi FC 1:7

Megosztás