Újrahasznosított művészet

Az Élő Pajtában tartottak alkotótábort a Széchenyi István Egyetem Design Campusának tervezőgrafikát hallgató fiataljai. A kisbajomi Nagynyomat című kiállításra alkotásait még egy hétig meg lehet tekinteni.

Tóth Antónia Laura, Szecsődi Zsófia, Kovács Dorka és Orbán Sára egy hétre Kisbajomba költöztek, és gyakorlatilag a semmiből összeállítottak egy kiállítást.

– A kollográfia annyit jelent, hogy különböző textúrájú anyagokból készítünk egy dúcot, és az a különlegessége, hogy teljesen egyedi a végeredmény, mert egy-egy nyomat készült mindenből, nem sokszorosíthatók – mondták az alkotók.

A kiállított alkotások nyomda-, fal és radiátorfestékkel készültek, és mind a papír, mind a dúcok kidobásra szánt anyagokból származnak, amelyek nagy részét a Nagyatádi Nyomda Kft. adományozta a hallgatóknak. Az alkotók arról is beszéltek, hogy a következő nyáron is szívesen visszajönnek Kisbajomba, mert megtetszett nekik a miliő. Ketten Budapestről érkeztek, egyikük Debrecenből, Sára pedig kisbajomi. Mindannyian a győri Széchenyi István Egyetem Design Campusának elsőéves hallgatói.

Röhrig Dániel fotógalériája a kiállításról és az alkotókról:

Az Élő Pajtában nem áll le az élet nyáron sem, nyárra három napközis tábort is terveznek, ahol a gyerekek a farm életével, az élelkészítéssel ismerkedhetnek meg, ráadásul a napi főétel egy elemét a gyerekek készítik majd el.

– Maximum tizenöt gyereket várok egy etapra. Tavaly 8 és 13 év közötti fiatalok jöttek, szuper hangulatban telt minden nap – mondta Orbán Ágnes.

Megosztás