Gázszivárgás miatt lezárják a belváros egy szakaszát

A Bárdos iskola és a kulturális központ közötti szakaszon az E.ON munkatársai kezdődő gázszivárgást észleltek, hétfő reggeltől lezárják a területet, változik a forgalmi rend. A munkálatok akár 2-3 hétig is eltarthatnak.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. tájékoztatása alapján a lenti ábrán jelölt útszakaszon kezdődő gázszivárgást észleltek, ezért hétfő reggel 8 órától az érintett területet lezárják.

Ez idő alatt a forgalmi rend változására kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A közlekedés és a munkavégzés biztonsága érdekében az Aradi utca érintett szakaszát lezárják. A Baross Gábor és a Bajcsy-Zs. utcákból nem lehet az Aradi utcába behajtani, az Aradi u. déli oldalról zsákutcaként a kulturális központ parkolójáig mindkét forgalmi sávban használható marad, a lezárás az Aradi utcai ingatlanok megközelíthetőségét nem érinti. A Baross utca irányából kordonokkal kerítik el a munkaterületet. Az Aradi utca felől egy zsákutca táblát is kihelyeznek, de a Bárdos iskola előtti mozgássérült parkolót szabadon hagyják. 

Az E.ON tájékoztatása szerint a munkálatok – a helyreállítással együtt – akár két-három hétig eltarthatnak.

Az Atádhír megkerésése az E.ON azt válaszolta, hogy a földgáz-hálózat ellenőrzése során a műszereik kezdődő szivárgást jeleztek az érintett szakaszon. A gázvezetéken keletkezett hibát a szakemberek elhárítják, hogy a fűtési szezonban a gázszolgáltatás zavartalan maradhasson a városban. Annak ellenére, hogy csak kezdődő szivárgásról van szó, a javítás megkezdéséig minden nap műszeres méréseket végeznek a szakemberek a legteljesebb biztonság érdekében. 

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze a tényleges hibaelhárítás idejére – ami legfeljebb 8 óra időtartamot jelent – szünetel majd a földgázszolgáltatás az érintett ingatlanoknál. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

(Nyitókép, illusztráció: Simon Tamás)

Megosztás